Na Pravnom fakulteti novi master – „Pravo i rod“
Pravni fakultet, Foto: Zoran Jevtić

noviteti

Na Pravnom fakulteti novi master – „Pravo i rod“

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na predstavljanju novog master programa izjavila je da bez rodne ravnopravnosti ne može biti ni vladavine prava ni napretka društva

Objavljeno:

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu predstavljen je novi master program "Pravo i rod" koji će do kraja meseca moći da upišu studenti sa završenim studijama prava, društvenih i humanističkih nauka.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na predstavljanju novog master programa izjavila je da bez rodne ravnopravnosti ne može biti ni vladavine prava ni napretka društva.

Brankica Janković
foto: Printskrin/RTS

„Pravo mora da prati život i neophodno je da imamo relevantne stručnjake koji će se specijalizovati kako bi na naučno utemeljen i jasan način bili u mogućnosti da pruže odgovore o rodnim ulogama i diskriminaciji“, istakla je Janković.

Govoreći o programu predstavnicima akademske zajednice, nevladinog sektora i pravosudne akademije, poverenica je ; rekla da je dobro što će budući master studenti imati mogućnost da znanja o primeni principa rodne ravnopravnosti stiču od najeminentnijih profesora.

Kako je saopšteno, Poverenik kao partner od početka učestvuje u pripremi novog master programa Pravo i rod, zajedno sa Fondacijom Centar za demokratiju, čija je generalna sekretarka Nataša Vučković istakla da su ovakvi programi namenjeni svima koji rade u zakonodavstvu, državnoj upravi i pravosuđu, a žele da doprinesu rodnoj ravnopravnosti i boljoj poziciji žena u društvu.

pravni fakultet
foto: Printscreen/Google street view

Razvoj i promociju ovog nastavnog programa na Pravnom fakultetu podržava i Misija OEBS u Srbiji, studijski program će se odvijati na engleskom jeziku, a predavači će biti profesori beogradskog i evropskih univerziteta.

Bonus video:

04:38

Šest meseci krili od mene da mi beba nije imala kiseonik na porođaju, a danas ima cerebralnu paralizu Lekari ostali u šoku posle bolnih reči neutešne majke

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.